Ακρόαση για Υποτροφία εκκλησιαστικού οργάνου

Το Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος» προκηρύσσει ετήσια υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για την τάξη εκκλησιαστικού οργάνου που λειτουργεί από το 2014.
Καθηγητής είναι ο Χρήστος Παρασκευόπουλος που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως Αρχιμουσικός και Οργανίστας στη Γερμανική Εκκλησία και στο εξωτερικό ως σολίστ σε ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου και επίσης είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Διεθνών Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Αγίου Φραγκίσκου Ρόδου και «ΑΝΩ» Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεργασίας του Ωδείου με τη Γερμανική Εκκλησία στο εκκλησιαστικό όργανο Steinmeyer το οποίο πρόσφατα επεκτάθηκε ηχητικά με το ψηφιακό σύστημα Hauptwerk.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι γνώστες τουλάχιστον της ύλης του δευτέρου έτους της Μέσης Σχολής του Πιάνου και να έχουν καλύψει τουλάχιστον το πρώτο έτος Αρμονίας και το τέταρτο έτος του Σολφέζ.
Οι σπουδαστές της Σχολής του Εκκλησιαστικού Οργάνου που ολοκληρώνουν αρκούντως τον κύκλο μαθημάτων τους, έχουν τις παρακάτω δυνατότητες:
• Συμμετοχή σε συναυλίες του Τμήματος Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου «Νικόλαος Μάντζαρος», το οποίο αποτελείται από διαπρεπείς καλλιτέχνες του είδους
• Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
• Συμμετοχή ως οργανίστες σε μουσικές δραστηριότητες της Γερμανικής Εκκλησίας
• Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Αγίου Φραγκίσκου Ρόδου – Terra Sancta
• Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου
• Συμμετοχή σε Master Classes γνωστών οργανιστών της Ευρώπης, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος στις 12-13  Οκτωβρίου  2019.
Οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να παίξουν ένα έργο Johann Sebastian Bach του επιπέδου που βρίσκονται ως σπουδαστές ή απόφοιτοι και ένα έργο δικής τους επιλογής από μεταγενέστερες εποχές.