Γυναικεία χορωδία του ωδείου Νικόλαος Μαντζαρος

 

Γυναικεία χορωδία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος

Το Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος καλωσορίζει
την διακεκριμένη μαέστρο Κατερίνα Βασιλικου Katerina Vassilikouη οποία απο τον Σεπτέμβριο του 2023 ,θα αναλάβει την σύσταση ,διδασκαλία και διεύθυνση γυναικείας χορωδίας

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει εργα απο τις απαρχές της πολυφωνίας, μέχρι την σύγχρονη μουσική δημιουργία

 

 

Διδασκαλία διεύθυνση
Κατερίνα Βασιλικού
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Αθήνας. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο «Άλεξ Τουρνάισσεν» με την Κλέλια Τοπάλογλου και πήρε το Δίπλωμά της το 1990. Παράλληλα άρχισε σπουδές κλασικού τραγουδιού με τον Κωστή Νικόλα Μητσάκη και συνέχισε με το Φραγκίσκο Βουτσίνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας, Carl Orff και μουσικοκινητικής αγωγής.

  • Από τον Οκτώβριο του 2015 έχει αναλάβει τη διδασκαλία-διεύθυνση της Γυναικείας Χορωδίας του Ιδρύματος Θεοχαράκη.
  • Από τον Οκτώβριο του 2013 έχει αναλάβει τη σύσταση, διδασκαλία και διεύθυνση της Γυναικείας Χορωδίας και της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
  • Διευθύνει από την ίδρυσή της το 2002 τη Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης που περιλαμβάνει μεικτό, γυναικείο και ανδρικό φωνητικό σύνολο και η οποία έχει διακριθεί σε πολλούς ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, κερδίζοντας μεταξύ άλλων, πρώτα βραβεία και grand-prix.
  • Διευθύνει επίσης, από το 1992 μέχρι σήμερα, τη Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, που περιλαμβάνει τμήμα μεικτών φωνών και τμήμα ομοίων φωνών, με την οποία έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Μουσικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και σε άλλους ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
  • Από το 1992 έως και σήμερα είναι καθηγήτρια Μουσικής στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
  • Από το Νοέμβριο 2007 έως τον Ιούνιο 2013 είχε τη διεύθυνση της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
  • Από το 1991 έως το 2010 δίδασκε πιάνο και χορωδία στο Κεντρικό Ωδείο του Κώστα Κλάββα.
  • Από το Μάιο 1994 έως τον Ιανουάριο 2005 είχε τη διεύθυνση της Χορωδίας Νεανίδων Νίκαιας.
  • Από το Σεπτέμβριο 2002 έως τον Ιούνιο 2003 είχε τη διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας.
  • Από το Σεπτέμβριο 1999 έως τον Ιούνιο 2002 είχε τη διεύθυνση της Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη.

Έχει συμπράξει, μεταξύ άλλων, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ, τη Μικτή Χορωδία της ΔΕΗ, τη Συμφωνική Ορχήστρα και Μικτή Δημοτική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Λειψίας. Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Λουκάς Καρυτινός, Μίλτος Λογιάδης, Ανδρέας Πυλαρινός, Ηλίας Βουδούρης, Βύρωνας Φιδετζής, Μιχάλης Οικονόμου, Ελευθέριος Καλκάνης, Μίμης Πλέσσας, Θρασύβουλος Κάββουρας, κ.α.
ttt

 

Πιάνο
Μιχάλης Χανός
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Πιάνου, Μονωδίας και κάτοχος τών πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Είναι ιδρυτικό μέλος τής Χορωδίας “Ambitus” Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, όπου συμμετέχει ως χορωδός και πιανίστας. Είναι επίσης μέλος της Χορωδίας τών Μουσικών Συνόλων τού Δήμου Αθηναίων. Διδάσκει Πιάνο, Θεωρητικά, Μονωδία και Διεύθυνση Χορωδίας στο Ωδείο Ραζή και στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος. 

 


Τσέμπαλο
Γιούλη Βεντούρα Julie Ventoura

 

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 10 πμ έως 12πμ

Έναρξη Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Για αιτήσεις συμμετοχής κάντε click εδώ ή στα
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ: 2107221734