Σύλλογος Φίλων Παλαιάς Λυρικής Τέχνης

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Ιδρύθηκε στις 27-9-2009

Έχει έδρα την Αθήνα και έχει τους κατωθι σκοπούς

 

Την διατήρηση και προώθηση του μουσικού πολιτισμού και κυρίως της παλαιάς μουσικής, όπως του Μπαρόκ, του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, καθώς και της ελληνικής μουσικής εντός και εκτός Ελλάδας.

Την σκηνική διδασκαλία και παρουσίαση έργων ρεπερτορίου της παλαιάς μουσικής, όπερας και οπερέτας, μουσικού θεάτρου καθώς και χορωδιακών και συμφωνικών έργων.

Την μελέτη έρευνα και παρουσίαση έργων Ελλήνων δημιουργών, καθώς και την ηχογράφηση αυτών.

Την εξοικείωση του κοινού με το ρεπερτόριο της παλαιάς λυρικής τέχνης.

Την σύσταση και λειτουργία ολοκληρωμένων τμημάτων παλαιάς λυρικής τέχνης για την εκπαίδευση και εξειδίκευση νέων μουσικών στον τομέα της παλαιάς μουσικής.

Την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων έργων.

Έχει διοργανώσει μεταξύ άλλων το πρώτο φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής στην Αθήνα με τον τίτλο PSALITE DOMINO το 2010 στην Γερμανική εκκλησία , και την πρώτη παρουσίαση της Ορθοδοξης Λειτουργίας του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ το 2015 με σολίστ τον Παύλο Βεντούρα και την ανδρική χορωδία της Εμπορικής τράπεζας υπό την διεύθυνση του Σταυρου Μπερη.Την πρώτη παρουσίαση της Ορθόδοξης λειτουργιας του Σπυρίδωνος Δουκάκη το 2016 Πρωτευον στοχος του Συλλόγου ειναι η ηχογραφηση παρουσίαση της Δευτερης μελοποίησης του Σολωμικού επους ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΣΧΝΗΣ
ΠΡΕΜΕΤΗΣ 4
ΑΘΗΝΑ 16121
ΑΦΜ 997944046 

ΙΖ ΑΘΗΝΩΝ