Σχολή διεύθυνσης χορωδίας

Ο Παυλος Κορδης γεννηθηκε στην Αθηνα το 1993. Aπο το 2018, ειναι διευθυντης του Κεντρου Τεχνων ΜΕΤΣ ενω παραλληλα, διευθυνει την Ομαδα Οπερας του Πανεπιστημιου Αθηνων, το Εργαστηριο Οπερας του Τμηματος Μουσικων Σπουδων ΕΚΠΑ, και ειναι υποψηφιος διδακτωρ του ιδιου τμηματος εστιαζοντας στην μουσικη του Sir John Tavener (1949-2013).

 

 

Εργαστηκε στην Νεα Υορκη σαν πιανιστας για το Ελληνικο Προξενειο, την Αρχιεπισκοπη της Αμερικης, κ.α., και σαν βοηθος μαεστρου για την Astoria Symphony Orchestra. Εμπνευσμενος απο τον καθηγητη του Νικο Μαλιαρα, οργανωσε πληθωρα συναυλιων για το Ελληνικο οπερατικο ρεπερτοριο στην Νεα Υορκη και συνιδρυσε την ομαδα τραγουδιστων Hellenic American Opera Company και τον συναυλιακο κυκλο Greek Opera for the Greek Revolution.

Μελετησε διευθυνση ορχηστρας και χορωδιας με τους Donald Schleicher, David Hill, John Dickson, Kurt Masur, Kirk Trevor, Markand Thakar, Tomas Netopil, κ.α., στην Τσεχια, Αυστρια, Σουηδια, Hνωμενο Βασιλειο, και ΗΠΑ, απο το 2012 μεχρι και σημερα.

Tο 2018 αποφοιτησε με τον τιτλο Master of Music in Conducting απο το Bard College στην Νεα Υορκη, οπου σπουδασε διευθυνση χορωδιας με τον James Bagwell, διευθυνση ορχηστρας με τον Harold Farberman, και τραγουδι με τον τενορο Rufus Muller. Μελετησε επισης Βυζαντινη μουσικη με τον Νεκταριο Αντωνιου και τον Νικο Αναγνωστου. Σπουδασε Μουσικολογια στο Πανεπιστημιο Αθηνων, και ειναι αποφοιτος του Ωδειου Κodaly (Πιανο, ταξη Γερ. Χοιδα, Διευθυνση Χορωδιας, ταξη Μιχαλη Πατσεα).